2010. január 27., szerda

«Η κυβέρνηση σκύβει το κεφάλι στις Βρυξέλλες»


Ο ΣΥΡΙΖΑ Παννονίας χαιρετίζει την πρόσφατη πρωτοβουλία του Αλαβάνου Αλέκου, που με στεντόρεια φωνή εξέφρασε τις αγωνίες όλων μας ενάντια στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που ετοιμάζει για το λαό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε αγαστή σύμπνοια με τις επιταγές της υπερεθνικής ελίτ, ΕΕ και κεφαλαίου. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενη, σκύβει το κεφάλι μπροστά στους καρδιναλίους και τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, ευτελίζοντας κάθε έννοια εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας.

Μια φωνή πλέον υψώνεται σαν δύναμη αντίστασης, ακλόνητη δύναμη ανατροπής. Δίνοντας όραμα στους απλούς αγωνιστές της βάσης, δείχνοντας τη μόνη διέξοδο, συνδέοντας τους αγώνες της σύγχρονης Αριστεράς με τη ριζοσπαστική, λαϊκή και πατριωτική παράδοση του γνήσιου σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ: του ΠΑΣΟΚ που βροντοφώναζε «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», «Δεν υπάρχουν θεσμοί, υπάρχει μόνο ο λαός», «Τσοβόλα δώστα όλα», και που εμείς, χιλιάδες αγωνιστές της Αριστεράς, στηρίξαμε με την ψήφο και τη συμμετοχή μας (ακόμη και στα ψηφοδέλτιά του) εκείνες τις κρίσιμες για τον τόπο μας σοσιαλιστικές εποχές, τότε που διάφοροι «αριστεροί των σαλονιών» (και σήμερα όψιμοι φιλο-ΠΑΣΟΚοι) κατηγορούσαν τον μεγάλο λαϊκό ηγέτη ως λαϊκιστή.

Ας ενώσουμε σήμερα όλοι εμείς τη φωνή μας για να φωνάξουμε και πάλι: «ΟΝΕ-ευρώ-σφαγή των μισθωτών», «Κάτω το Σύμφωνο Σταθερότητας». Γιατί σήμερα είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ το τρίπτυχο «Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία – Υπερήφανη Δραχμή».

Διαβάστε εδώ τη προκύρηξη των Δέκα Σημείων της πρόσφατης συνέντευξης τύπου.

Πρώτο: Τον χειμώνα του 1898, με κυβέρνηση Αλέξανδρου Ζαΐμη, οι Μεγάλες Δυνάμεις επιβάλλουν στην ελληνική Βουλή την ψήφιση νόμου για Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο.

Τον χειμώνα του 1951, με κυβέρνηση Σοφοκλή Βενιζέλου, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Peurifoy ανακοινώνει την εισοδηματική και αγροτική πολιτική και τη ματαίωση κάθε επένδυσης σε υδροηλεκτρικά έργα και λιπάσματα.



Τον χειμώνα του 2010, με κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, Επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κοινοτικοί υπαλληλίσκοι που καθοδηγούν έλληνες υπουργούς, κοράκια από ομίλους διεθνών πειρατικών κεφαλαίων αποφασίζουν για τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, τον ελληνικό προϋπολογισμό, Νομοσχέδια, όπως για τις οφειλές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, γελοιοποιώντας την Ελληνική Βουλή.

Διευθυντικά κοινοτικά στελέχη με απολαβές 20.000 ευρώ κόβουν τις συντάξεις των 500 ευρώ. Διατάσσουν μειώσεις στην Παιδεία και την Υγεία και σιωπούν για τις δαπάνες για τις στρατιωτικές αποστολές στο Αφγανιστάν και το Κόσοβο.
Η κυβέρνηση σκύβει το κεφάλι στις Βρυξέλλες. Και ορθώνει το ανάστημα στις νέες και τους νέους των Stage και στους αγρότες των μπλόκων.



Δεν πρόκειται για προσαρμογή της χώρας μας σε αποφάσεις διεθνών οργανισμών, σε μια εποχή που όντως μια σειρά μεγάλα θέματα ρυθμίζονται πια σε διασυνοριακό πλαίσιο.

Πρόκειται για τελεσίγραφα, εκβιασμούς, υπαγορεύσεις και τελικά διακυβέρνηση της χώρας μας από ακραίους κύκλους ενός επιθετικού και εκδικητικού καπιταλισμού.

Ζούμε ιστορικές στιγμές. Στιγμές που μπορούν να αφήσουν μόνιμο στίγμα στη χώρα.

Αυτό που γίνεται σήμερα στην Ελλάδα θα ήταν ντροπή και αίσχος για τον λαό κάθε χώρας.

Δεύτερο : Η ποινικοποίηση της Ελλάδας από υπερεθνικά καπιταλιστικά κέντρα δεν συνδέεται μόνο με την χρεοκοπία ενός οικονομικού μοντέλου αντιπαραγωγικής ανάπτυξης με άνευ ορίων δανεικά που οδήγησε σε υψηλούς αρνητικούς δημοσιονομικούς δείκτες.

Η Γερμανία και η Γαλλία έχουν επίσης διαρρήξει τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας για το δημόσιο έλλειμμα. Η Ιταλία υπερβαίνει σε εξωτερικό χρέος την Ελλάδα. Αντί να γίνουν «στόχοι», τα κριτήρια διευρύνθηκαν στα μέτρα τους.

Η χώρα όπου η διαφθορά έχει φτάσει μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού της με την απεχθή μάλιστα μορφή της μαφίας είναι η Ιταλία. Κοιτίδα της διαφθοράς όμως σήμερα προβάλλεται η Ελλάδα.

Με τον πιο ανόητο τρόπο η χώρα μας παρουσιάζεται ως ο ευρωπαϊκός «αποδιοπομπαίος τράγος». Αντικείμενο χλευασμού, διακωμώδησης και περιφρόνησης.

Όχι λόγω των οξύτατων οικονομικών της προβλημάτων. Λόγω της συνεχούς δουλοπρέπειας των κυβερνώντων απέναντι στους διεθνείς καπιταλιστικούς οργανισμούς.

Κατά κύριο λόγο γιατί δεν διέθετε και δεν διαθέτει κυβέρνηση με αίσθημα εθνικής αξιοπρέπειας, με αντιστάσεις, με ισχυρό διαπραγματευτικό μέτωπο, με στήριξη στο λαό, με στρατηγική ανασυγκρότησης της χώρας έξω από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ως κυβερνήσεις, επέλεξαν να υπηρετήσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αντί να στηρίξουν τους εργαζόμενους. Συνδιαμόρφωσαν και συναίνεσαν στην εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Διεθνές Νομισματικό Ταμείο του ευρωπαϊκού καπιταλισμού, ώστε να μπορεί σήμερα να εκβιάζει την Ελλάδα με αποπομπή από τη ζώνη του ευρώ.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ως κυβερνήσεις, αντί με παρρησία να αμφισβητούν το Σύμφωνο Σταθερότητας, κουτοπόνηρα μαγειρεύουν τα στοιχεία για να δείξουν «διαγωγή κοσμιωτάτη». Και μετά καταγγέλλουν διεθνώς η μία την άλλη.


Διαβάστε τη συνέχει στην ιστοσελίδα των συναγωνιστών της Ένωσης Οπαδών ΣΥΡΙΖΑ.



Ο ΣΥΡΙΖΑ Παννονίας με χαρά ανακοινώνει τη μεγάλη επιτυχία των σεμιναρίων διαφώτισης των μελών του, που ξεκίνησαν με την ανάγνωση των κλασικών έργων των Μαρξ-Ένγκελς και την επικαιροποίησή τους στο έργο Σημίτη Κώστα. Η μεγάλη συμμετοχή, αλλά και η καυτή επικαιρότητα, μας δίνουν τη δύναμη και μας επιτάσσουν να συνεχίσουμε αυτή τη δημιουργική πρωτοβουλία, γιατί χωρίς επαναστατική θεωρία δεν υπάρχει επαναστατική και κινηματική πρακτική.

Στο επόμενο σεμινάριο θα μελετήσουμε δύο έργα-απάντηση στη νεοαποικιοκρατία των Βρυξελλών: το έργο του Vlagyimir Iljics Lenin «Ιμπεριαλισμός, το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού» και το έργο του Παπανδρέου Ανδρέα «Πατερναλιστικός καπιταλισμός».

1 megjegyzés:

  1. Σύντροφοι, από πού μπορώ να προμηθευτώ το βιβλίο "Πατερναλιστικός Καπιταλισμός" του Αλαβάνου Αλέκου; Στα βιβλιοπωλεία είναι εξαντλημένο

    VálaszTörlés